header-photo
Paramedisch Centrum Roggel

Nieuws

 • NIEUW: DE WATSONMETHODE BIJ HOOFDPIJN

  Onlangs heeft onze fysio-manueel therapeut Herman Peeters een cursus in de Watson methode bij hoofdpijn gevolgd.

  Deze methode, die uit AustraliŽ komt, is zeer goed werkzaam bij migraine, spierspanninghoofdpijn en clusterhoofdpijn. De methode wordt steeds meer ondersteund vanuit wetenschappelijk bewijs.

  Met de Watson methode kan de kern van de hoofdpijn worden aangepakt. De methode is gebaseerd op de theorie dat de pijn veroorzaakt wordt door een gesensitiseerde hersenstam. Onder invloed van triggers zoals stress, bepaalde voeding, houding, vermoeidheid of menstruatie, die de hersenstam niet goed kan verwerken ontstaat de hoofdpijn.

  Door een veilige, systematische diagnostiek en behandeling van de bovenste 3 nekwervels kunnen we de hoofdpijn opwekken en weer laten verdwijnen. Er wordt op specifieke plekken in de nek gedrukt met de vingers Hierdoor neemt de overgevoeligheid van de hersenstam af en krijgen de triggers minder invloed.

  Het is een veilige methode waarbij geen correctie plaatsvindt middels een manipulatie (kraken). Ook zijn er geen bijwerkingen die er bij medicijnen vaak wel zijn. Wanneer deze methode regelmatig wordt toegepast verdwijnt de hoofdpijn volledig, met een blijvend effect, ook wanneer er sprake is van jarenlange regelmatige hoofdpijn.

  Als de cliŽnt klachtenvrij is worden er adviezen gegeven om te voorkomen dat de klachten terugkeren.